.:: Návštěvní kniha ::. .:: Schejbal.cz ::. .:: Reklama ::. .:: Kontakty ::.
.::... Vinná réva

::. bílé odrůdy
::. modré odrůdy
::. vinařské oblasti
::. statistiky

.::... O víně

::. původ a historie
::. klasifikace vín
::. víno a zdraví

.::... Víno a stolování

::. přípitek
::. sklenky na víno
::. pořadí vín
::. teplota vína
::. kdy víno otevřít
::. degustace

.::... Víno a jídlo

::. volba vína
::. víno a sýry
::. kuchařka

.::... Zajímavosti

::. nej, nej, nej...
::. pranostiky
::. patroni vinařů
::. vinařský slovník
::. vinařský zákon

.::... Navštívilo nás...
[CNW:Counter]  čtenářů
 
.:: Kuchařka
.::... Anketa
.::... Aktuální počasí
 
 
 
 

Víno je potěšením nejen jako nápoj, ale používá se také v kuchyni i na přípravu míchaných nápojů. Klíčem k souladu je rovnováha, jídlo a víno se musí doplňovat. Nejlepší k jemným vínům je nevýrazné jídlo. Ale ne vždy se dá snadno odhadnout soulad daného vína s jídlem, proto Vám s tímto rozhodováním pomůžeme. Tímto otevíráme dveře poradny.

Rady jak postupovat při vaření:

  • Nejprve víno vybereme a ochutnáme, zda je dobré. Všechna vína nejsou vhodná : zvětralá, naoctovělá ani zkažená.
  • Na druhé straně nevolíme ani vína drahá, vzácná, ale vína levnější, ale chuťově dobrá.
  • Víno přidáváme až při dotváření konečné chuti, abychom zachovali aroma vína.
  • Používáme spíše kyselejší vína, a to jak červená, tak i bílá. Postupně budeme doplňovat recepty, proto podělte se s námi zase o Vaše. Budeme Vám vděčni.

 


 
 
© Všechna práva vyhrazena pro Vinex.cz 1999-2005